WENATCHEE CABIN


Sited deep in the woods, this owner-designed cabin in Lake Wenatchee was previously two 10’-by-12’ structures consisting of a living/loft space and a bathhouse. Hinge Studio’s redesign proposed to move the bathhouse 5 feet out and build a double-height gasket-like space for storage and circulation between the existing spaces, with a sleeping loft above. Additionally, the existing structure(which one?) was remodeled into a private bedroom, and a great family room with large 8’-by-16’ sliding glass doors opens out to the surrounding natural landscape.

The materials used are minimal yet highly detailed, drawing the spaces together into a cohesive and clean design between the interior and exterior. Interior walls are clad in whitewashed plywood, while the exterior siding is rescued old-growth Idaho white cedar. A custom designed steel staircase and railing wraps up to the lofted sleep space, and the guardrail is a custom perforated aluminum design of the family’s favorite ski area, Utah’s Alta Mountain.

Posted in Renovation, Residential, Work. RSS 2.0 feed.