GLASS DISTILLERY

  
             

Hinge Studio collaborated closely with the owner of this new craft distillery to create a space that marries industry with art. The project capitalizes on the raw beauty of the 1920’s concrete frame building in the SODO neighborhood of Seattle. By introducing steel and reclaimed elements found during the demolition of the building’s original build out, the tasting room was embodied with a welcoming warmth. Full height reclaimed wood walls serve as a canvas for the owner’s art collection. A beautifully patina-ed wood and glass door salvaged from the original truck entrance of the building creates a full wall of glass giving visitors a view of the impressive copper and stainless steel still in the distillation room. A steel and wood mezzanine was inserted into the tasting room space to house required restrooms and to provide the owner with an office space. An artful steel ships ladder provides access to the office and offers opportunities for display of product. In addition to the artful nature of the design, this building is a full functioning distillery with the infrastructure, fire and safety requirements of a full manufacturing facility.

Links + Credits:
Glass Distillery
RJ Day Construction, Contractor
Tucker English, Photography

Posted in Commercial, Renovation, Restaurant, Work. RSS 2.0 feed.