Skip to content
Project Description
Project Details

The owners approached Hinge Studio with a concept of creating a prototype veterinary clinic that could be reproduced in multiple spaces and neighborhoods. Hinge worked with the owners to create a highly efficient clinic that met the flow and programmatic requirements of this seasoned veterinary group. Hinge also worked to create a sense of the brand that reflected the warmth and quality of the northwest but that could be modified for a variety of neighborhoods. The clinic includes 5 exam rooms, two surgery suites, 4 table treatment rooms, large office area, storage, dog and cat wards, x-ray and other back of house spaces as well as a reception area with separate dog and cat waiting areas. A unique reception desk was created within a budget by cladding fairly basic cabinets with clear sealed Douglas fir lumber. The result is warm, welcoming, distinctly northwest and economical.

Square Footage: 2,800 SF
Location: Sammamish, WA
Client: Ally Pet
Contractor
: Arcon TI

Back To Top